توضیحات
چراغ سوله ای خورشیدی 200 وات برند سانکس
یکی از اشتباهات رایجی که در بازار های نور و روشنایی وجود دارد این است که ، نور و روشنایی را به وات و یا توان مصرفی آن معیار قرار میدهند . معیار سنجش نور در واقع شار نوری و یا لوکس نوری است که باید در اصل از آن استفاده نمود .
شاید برایتان جالب باشد که به عنوان مثال ، پروژکتور 100 وات برند X شار نوری بالاتری نسبت به پروژکتور 400 وات برند Y داشته باشد . پس بهتر است برای خرید پروژکتور و یا حتی یک لامپ برای خانه ، شار نوری را مد نظر قرار داد تا توان مصرفی آن.
چراغ سوله ای خورشیدی در چه جا هایی کاربرد دارد ؟
شاید فکر کنید که چراغ های خورشیدی و یا چراغ سوله ای خورشیدی فقط در مناطق محروم و یا در مکان هایی که دسترسی به برق شهری ندارند کاربرد دارد در صورتی که حتی در مراکز شهر و یا مکانهایی که به برق شهری هم دسترسی دارند ، استفاده میشود.
پروژکتور های خورشیدی ، چراغ سوله ای خورشیدی و چراغ دیواری خورشیدی که در بازار به چراغ سوله ای سانکس معروف هستند ، با توجه به مقرون بصرفه بودنشان ، بسیار کاربردی و کارامد هستند .
با توجه به گرانی اخیر تعرفه برق در کشور ، نصب چراغ های خورشیدی علی الخصوص در مراکز تجاری ، باغات ، سوله ها ، دامداری ها ، معادن و غیره بسیار بسیار مقرون بصرفه تر از نصب پروژکتور های برقی است . چرا که تنها با یک خرید پروژکتور خورشیدی ، این دستگاهها ، بصورت مادام العمر برایتان کار خواهند کرد و فقط کافیست ، هر 1 تا 3 سال یک بار باتری دستگاه را تعویض کنید که بار ها دیده شده این باتری ها تا 6 سال هم عمر داشته اند.
آیا باتری پروژکتور خورشیدی قابل تعویض است ؟
بله ، باتری پروژکتور های خورشیدی نیز همچون دیگر لوازم برقی و الکترونیکی که دارای باتری هستند مانند موبایل ، لپتاپ و غیره ، قابل تعویض هستند و در بازار به وفور یافت میشوند.
در حالت عادی پروژکتور های صنعتی خورشیدی بین 10 تا 20 ساعت روشنایی به شما میدهند اما اگر کسی بخواهد این زمان را افزایش دهد میتواند از باتری هایی با ظرفیت بالاتر استفاده کرده و باتری دستگاه را تعویض کند.
عمر مفید چراغ سوله ای خورشیدی
چراغ سوله ای خورشیدی همانند دیگر دستگاه های برقی و یا پروژکتور های برقی دارای عمر مفیدی هستند ولی دستگاه های خورشیدی و پروژکتور های خورشیدی به دلیل اینکه از برق خطی یا به اصطلاح DC استفاده میکنند ( برق پنل خورشیدی در باتری ذخیره شده و در شب پروژکتور را روشن می کند ) و چون این برق به هیچ عنوان نوسان نداشته و همچنین باتری همانند یک فیلتر عمل میکند .
پروژکتور های خورشیدی عمر بسیار بالایی دارند بطوری که به جرات میتوان گفت این پروژکتور ها خرابی نداشته و فقط بعد از خرابی باتری صرفا کافیست ، باتری پروژکتور خورشیدی را تعویض کنید . شرکت های تولید کننده پنل خورشیدی ، تضمین میکنند که این پنل ها تا 25 سال به هیچ عنوان خراب نشده و فقط راندمان و تولید برق خورشیدی اندکی ک میشود.
ظهور پنل های خورشیدی
پنل های خورشیدی در سال 1970 توسط دانشگاه کارولینای شمالی اختراع و تولید شدند که برای اولین بار توانستند که انرژی نور خورشید را به الکتریسیته یا همان برق خورشیدی تبدیل کنند . رفته رفته با گذشت زمان و کسب تجربه اساتید دانشگاه کارولینای شمالی پنل های خورشیدی به مسیری رفت که در سال 2001 اولین پروژکتور خورشیدی تولید و به ثبت رسید .
این پروژکتور خورشیدی دارای پنل های بسیار بزرگ ، راندمان پایین پنل خورشیدی ، مصرف بسیار بالای پروژکتور خورشیدی و دارای باتری حجیم و سنگین بوده که به هیچ عنوان مقرون به صرفه نبوده که با گذشت زمان پروژکتور های خورشیدی بصورت کنونی در آمده اند .
جنس پنل ها در چراغ سوله ای خورشیدی
پنل های چراغ سوله ای خورشیدی عمدتاً از مواد نیمه هادی ساخته میشوند که توانایی تبدیل نور خورشید به برق را دارند. مهمترین مواد مورد استفاده در ساخت پنلهای خورشیدی شامل موارد زیر است:
1- سیلیکون
سیلیکون پرکاربردترین ماده در ساخت پنلهای خورشیدی است. پنلهای خورشیدی سیلیکونی به دو نوع اصلی تقسیم میشوند:
سیلیکون مونوکریستال : این پنلها از بلورهای تکسلولی سیلیکونی ساخته شدهاند و بازدهی بالاتری دارند.
سیلیکون پلیکریستال : این پنلها از چندین بلور کوچک سیلیکونی تشکیل شدهاند و تولید آنها ارزانتر است، اما بازدهی کمتری نسبت به مونوکریستالین دارند.
2- مواد ترکیبی
پنلهای نازک: این نوع پنلها از لایههای نازک مواد نیمههادی مانند تلورید کادمیوم (CdTe) یا سولفید کادمیوم (CIGS) ساخته میشوند. این پنلها انعطافپذیرتر و سبکتر هستند، اما بازدهی کمتری نسبت به پنلهای سیلیکونی دارند.
3- مواد پشتیبانی و حفاظتی
شیشه : برای حفاظت از سلولهای خورشیدی و افزایش دوام پنلها از شیشه استفاده میشود.
پلیمر: مواد پلیمری مانند EVA برای لایهگذاری و ایجاد چسبندگی بین اجزای مختلف پنل ها استفاده میشوند.
قاب آلومینیومی : برای محافظت و نصب آسانتر پنلها از قابهای آلومینیومی استفاده میشود.
4- فریمها و سیمکشی
پنل های خورشیدی نیاز به سیم کشی و اتصال های الکتریکی دقیق دارند تا برق تولید شده را به سیستم های مورد استفاده منتقل کنند. این اجزا در کنار هم پنلهای خورشیدی را تشکیل می دهند که می توانند نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند.
شارژ شدن چراغ سوله ای خورشیدی در هوای ابری
همانطور که در بالا گفته شد پنل های چراغ سوله ای خورشیدی دارای دو مدل هستند ، مونو کریستال و پلی کریستال و همانگونه که در توضیحات اشاره شد ، بهترین نوع پنل خورشیدی برای استفاده در مناطق ابری ، پنل خورشیدی پلی کریستال می باشد ، زیرا دارای چندین بلور سیلیکونی بوده که بهترین جذب نور را در هوای ابری دارند و همچنین قابل ذکر است که در پروژکتور های صنعتی سانکس اغلب از پنل های خورشیدی پلی کریستال استفاده شده است و شما میتوانید از پروژکتور های خورشیدی ، حتی در هوای ابری نیز استفاده کنید.
نقش پنل های خورشیدی در شهرسازی امروزی
عربستان سعودی به تازگی از شهر جدیدی تحت عنوان شهر سبز پرده برداشته است ، شهری که به هیچ عنوان از سوخت های فسیلی در آن استفاده نمیشود . این ادعای عربستان سعودی نظر تمام دنیا را به خود جلب کرده است . پنلهای خورشیدی در شهر جدید نیوم نقش بسیار مهمی دارند .
این پنل ها به عنوان یکی از مکانهای اصلی برای تولید انرژی تجدید پذیر در شهر هستند. با توجه به اینکه نیوم به عنوان یک شهر سبز طراحی شده است ، استفاده از انرژی خورشیدی به طور گسترده ای در ساختمان ها و سیستمهای عمومی شهر توسعه یافته است. این کار باعث میشود که تولید گاز کربنی و انتشار آن محدود شود و به تعادل انرژی های تجدید پذیر کمک کند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.